Selv om medlemmene i Death By Unga Bunga fortsatt kan regne seg selv som relativt unge  menn, feirer de i år faktisk 10 år som band. Rockeband, for å være eksakt. I 2016 hadde bandet et ekstremt produktivt  år, og dette resulterte i hele tre utgivelser. Først slapp de deres fjerde album,  «Pineapple Pizza», så slapp de en remastret utgave av deres debutalbum,  «Juvenile Jungle»,  for første gang på vinyl, før de avsluttet året med EP-en «Fight» og fire splitter nye låter.

Etter dette skulle man tro at guttene i DBUB kanskje skulle sette ned tempoet noe, men den gang ei. Der hvor 2016 var produktivt, så var 2017 et aktivt år. De har selvfølgelig turnert Norge rundt på både klubber og festivaler, og avsluttet året med stor konsert på Rockefeller som «Special guests» sammen med Oslo Ess. I mars reiste de ut på sin første headliner-turné i USA, som tok dem fra New York i øst til California i vest. En milepæl i seg selv, men USA-eventyret stoppet ikke der. I september ble de med punk-legendene i Stiff Little Fingers som supportband på deres «40th Anniversary Tour», og spilte nærmere 20 konserter fra vestkyst til østkyst. Motsatt rute denne gangen altså, og i 2017 har bandet spilt 34 konserter på ett år på det amerikanske kontinentet. Imponerende.   

Nå har DBUB kommet med sitt nye album. De har også denne gangen produserte skiva selv, noe som gir den et ekstra personlig preg, og denne gangen er låtene kjappere, høyere og morsommere enn noen gang. 

Death by Unga Bunga spiller på Storsalscena fredag 14.09