Farida har siden 2016 vært på leppene til de aller fleste nasjonale og internasjonale bloggene i musikkverden. Hun fikk en pangstart av både Billboard, The FADER, NYLON og MTV når hun slapp sine to første singler “Three Weeks” og “Solo Ride” med en måneds mellomrom. Samme år erobret hun by:Larm hvor hun vant den gjeve prisen “Årets Forbilde”, selvom hun bare var tre måneder inn i musikkbransjen. Med et imponerende live-sett sikret Farida seg Øya festivalen samme sommer, og support for Dua Lipa på Parkteatret, for så å gå videre inn i 2017 med festivaler som South by Southwest i Texas , Stockholm KF og andre konserter i omegn.
 
Kjent for sine gode live-sett og låter for ethvert musikkhjerte, er Farida artisten ingen kan sette i én boks. Trangen til å engasjere og eksperimentere kommer fra hennes tidligere dager som profesjonell street danser, hvor hun også har varmet opp for storheter som Ne-Yo i Oslo spektrum.
 
I januar 2018 slapp Farida låten “You” som på én dag hanket inn over 100k streams via eget label, og har allerede fått de norske og utenlandske mediene til å snakke, nok en gang. I skrivende stund har den 900k streams på Spotify.
 
GAFFA Sverige sier dette om Farida: “Legg dette navnet i minnet, for med mindre denne nordmannen erobrer, i det minste, det området vi kaller Skandinavia snart, er det ingen rettferdighet”, mens britiske Clash Magazine beskriver musikken hennes slik: “Mørk neo-soul med R & B-overtoner, hennes sublime pop-touch sikrer hennes fløyelsrike stemme med materiale som skjærer litt dypere.”
 
Farida har for tiden vært i London og på fjellet hvor hun ha jobbet med forskjellige produsenter i både innland og utland, og slipper EP’n “I Don’t Drink” i August som vil inneholde en god blanding av uptempo og ballader . Dette feires på Parkteatret 20 september.
 
Fredag 27. april slapp Farida singelen “Friends”. Tre dager før slipp ble den listet på NRK P3. I dette landskapet befinner Farida seg mellom et mer rytmisk take med arabiske melodier i motsetning til de mer rolige balladene hun er kjent for.

Farida spiller på Storsalscena fredag 14.09.