–Det er så mange som ser så sjuke ut og har sin greie på SoMe og bare skiller seg ut helt likt. I forhold til dem føler jeg meg ganske vanlig. 

Tekst: Bendik Hansen

Foto: Guro Sommer Værland

 

Da Talentprisen i år dessverre ble avlyst, kom det to nye artistnavn opp på plakaten. Jackbow og bergenseren Mia Berg ble føyd til på Bygdesus sitt program, og selv om sistnevnte gleder seg til å spille i Volda. 

–Ny, norsk og lovende?! (slik alle andre pleier å løse det?)

–Litt fin. Kanskje litt melankolsk. Slik beskriver Berg sin egen musikk. Dusken plasserte henne under ny-soulen, og skrev at de ble servert mange hyggelige overraskelser, og fremtidige gullkorn i løpet av tiden Berg stod på scenen. 

 

”På en måte minnet hun om en mer poppete og melankolsk versjon av den energiske Fieh, men samtidig ikke på det avslappende nivået som Charlotte Dos Santos.”

- Erlend Gylver, Dusken 

 

Selv beskriver hun musikken sin som ”litt fin”, melankolsk, men også litt glad. –Folk har sagt mye forskjellig. Jeg føler at jeg og bandet har en tåspiss innenfor mange sjangre. Den som kommer får se. 

 

Hvordan blir det å opptre i Volda? 

–Det er vanskelig å spå på forhånd, da. Men hvis jeg skal gjette så blir det gøy. Og fint. Det pleier hvert fall å bli nettopp det. Også håper jeg det blir god stemning, og at folk tar turen. 

 

–Volda har vel bystatus eller hvordan var det igjen? 

 

Inspirert av artister som Lianne La Havas og Solange er Mia Berg nå klar for å erobre Rokken under Bygdesus. Som fersk artist har hun ennå ikke rukket å spille så mye festivaler, så om hun skulle valgt mellom festival eller enkeltkonsert, er svaret klart. 

–Det må bli festivalgig i Volda. Jajajaja. Nå er vi der. 

 

Lett og ledig i tonen fleiper hun om hvorvidt Volda har bystatus eller ei. Musikken hennes blir beskrevet som både detaljrik og levende, med tekster som skildrer livet, både i dets oppturer og i vanskeligere tider. Berg jobber med å spille inn debut-EP for tiden, og har klar beskjed til alle i Volda. 

–Vi spiller på torsdag! Kom og hør og se!