–Jeg forventer at publikum på Bygdesus koser seg med øl og musikken. Gjerne at de spanderer en øl på meg òg. Haha.

Tekst:  Bendik Hansen

Foto: Eivind Hansen

 

Når Bygdesus setter i gang, er det flere artister med lokal tilknytning som skal stå på scenen. Ida Glomnes, alias Idiki er en av dem. Hun lager musikk innen indie-elektronika-sjangeren, og beskriver musikken sin som kald, følsom og atmosfærisk. 

–Melodiene og tekstene jeg synger er folkemelodier, men over et elektronisk teppe, skriver Glomnes. Videre forteller hun at musikken er inspirert av Norge og naturen. 

–Bare hvor nydelig, stort og klangfullt det er, som er noe jeg prøver å hente inn i musikken jeg produserer. 

Alt fra melodier til lydproduksjon gjøres av Glomnes selv, og hun forteller at hun liker å bruke lyder som representerer det hun synger om for å forsterke budskapet. 

–Jeg er også veldig sta, og nekter å høre på folk når de sier at jeg burde endre på ting – så jeg tror det gjør at jeg skiller meg ut også. Det at jeg nekter å bli som alle andre. 

Foretrekker festival på bygda 

–Når det er sin egen musikk, må man liksom bare tro på at du vet best. 

Selv foretrekker hun festival foran konsert, fordi det er musikk overalt og det er større mulighet for å se mer. –Dersom det er festival foretrekker jeg å spille i ei bygd, og dersom det er en konsert liker jeg storby best. 

Ida har hatt stor interesse for musikk, fra hun lærte seg å spille gitar som 15-åring. Senere har hun både lært å traktere piano og ukulele. Så bestemte hun seg for å satse enda et hakk videre. 

–Jeg begynte ikke å produsere før jeg var 20 år, da jeg flyttet til England for å studere musikkproduksjon og låtskriving. 

Nå sikter Glomnes på en musikk-karriere, og forteller at hun lar seg inspirere av artister som Sigur Rós, som er særlig kjent for sine lydlige landskap og utbredte bruk av naturlyder og liksom-språk. Også norske artister som Highasakite og Emilie Nicolas inspirerer Voldajenta til å lage musikk. 

Om ikke lenge står Glomnes på scenen, og hun håper publikum får en fin festival. 

–Jeg forventer at publikum på Bygdesus koser seg med øl og all den nye musikken som kommer til å være der. Gjerne også at de spanderer en øl på meg, hehe!