Festivalene i Volda er mange, og varierende – også i kvalitet. Festivallivet blir sett på noe som nærmest er skapt for studenter. Men denne gangen kan det være greit å holde seg hjemme. Her er noen gode grunner til å IKKE dra på ettåringen blant Volda-festivalene, Bygdesus: 

Tekst: Bendik Hansen

 

Du må være stille 

Glem den gode samtalen og hygge med nye bekjentskaper. Anerkjente band på scenen gjør det nærmest umulig for deg hva som er billigst å spise til middag, hvor krise Ex On The Beach er eller hensynsløs skryting av hvor dere bodde før dere ankom dette vakuumet av en studieplass. Masse band som overdøver mine spennende studenttips? Spar meg, da blir jeg heller hjemme. 

 

Ingen ekte artister 

Trodde det skulle være noe bra musikk på gang, men neida, denne gang ei. Hvor er Vidar Villa? Han avdanka fotballproffen som synger om plastiske operasjoner? Vi aner ikke, men vi veit at spilletidene deres er tatt av Death By Unga Bunga, TØFL, Idiki, Pasha og en haug artister vi heller aldri har hørt om. Overnevnte oppfyller INGEN av kravene jeg stiller gode artister: nevning av plasser rundt Krokstadelva, dissing av norske toppbloggere eller panfløyte. Skulle ønske det var litt mer som VG-lista! 

 

Du får ikke lest pensum 

Hvert minutt på konsert er ett minutt mindre med pensumbøkene. Bygdesus er bare en stor lese-nødbrems, og sånt har man ikke tid til. Hør med hvilken som helst Voldastudent på 2.- Eller 3.-året, og du vil få som svar at pensum leses fra første uke. 

 

Men, dette foregår jo på kvelden? 

 

Det har ingenting å si! Pensumet har god til deg. 

 

Men jeg har SÅÅ lyst til å se TØFL og Farida?!

 

Sorry snuppa, bad news, headlineren som gjelder her i bygda er Ivar Aasen. 

 

Det er på bygda 

Så du trenger å overbevises ytterligere? Oki. Nå begynner det å bli klinkende klart for de fleste at Bygdesus MÅ utelukkes – så her er det nødvendig å påpeke det åpenbare. Det er på bygda. Hvor er kebabsjappa på vei hjem? Hvor er han fra NATT&DAG med halvmorsom observasjonshumor? Kom deg hjem, pakk deg inn i en dyneburrito, og bli der for alltid.