–Faen så fett. Sånn høres det ut når Jackbow forsøker å selge seg inn med tre ord. Nå er de klare for å imponere Bygdesus.

Tekst: Bendik Hansen

 

–Det som gjør at vi skiller oss ut, er at vi spiller enkelt og greit rock, ikke noe bullshit. Det forteller Andreas i Jackbow. Da Talentprisen i år dessverre ble avlyst, ble det raskt klart av Nordfjordeid-bandet var en av to som skulle fylle tomrommet. 

 

Jackbow spiller alternativ rock, og tror å spille på Bygdesus kan bli en god opplevelse. –Vi syns det alltid er kjekt å vise fram musikken vår på nye plasser. Det lokale bandet er nok et friskt pust i Bygdesus-programmet, og de forteller at de foretrekker å spille festivaler enn så lenge, slik at flere forhåpentligvis kan få øynene opp for musikken deres.

 

Lokale prisvinnere 

–Fordi mange som kanskje ikke hadde kommet på en konsert med oss, kan oppdage musikken vår. Bandet satser på egenart, og forteller at publikum kan forvente et litt ”uten-det-vanlige”-sceneshow under årets festival. 

 

Inspirert av band som Royal Blood og Queens Of The Stone Age er Jackbow, forventer bandet et livlig publikum og festklare når de går på Rokken-scenen. I fjor vant bandet SommarLutt-prisen fra Malakoff sin Jyplingscene, bedømt av en ekstern fagjury. 

 

Til tross hva som av flere beskrives av århundres verste akustikk, klarte Nordfjordeid-guttene å fylle lavvo-scenen under årets utgave av Malakoff. Skal man bedømme etter konserten de spilte der, og tilbakemeldingene fra publikum blir Jackbow en skikkelig opptur på Bygdesus 2018!