– "Du kan høre at det er Vibbefanger når det er deilig, upolert, flørtende, bare gå på å gjør din ting fine tjommi, annerledes enn mye annet, ærlig og kanskje tidig. Vibbefanger er også en måte å leve på. Og en måte å arrangere fester på."  
- shakanaka

Lørdag 19. august blir det vibbefest på Rokken. De siste årene er Vibbefanger blitt et av Bergens – og kanskje landets – mest vitale plateselskap og musikk-kollektiv. Vi lover god stemning og gode vibber hele kvelden.

Dørene åpner 21:00, konsertstart 23:00!
Billetter i salg fra tirsdag 15. august kl. 09.00!


Kjartan Lauritzen //
Straight outta Sognefjorden kommer den unge rapperen Kjartan Lauritzen. I løpet av det siste året har karrieren hans tatt fart. Singelen “Havanna” nærmer seg en million lyttinger, og hit-oppfølgeren “Fredag” ble listet på P3 og er med i første episode av tredje sesong i SKAM. Han har tidligere gitt ut EPene “Mestertyv” og “Under Skyen”, og slipper snart sin første offisielle utgivelse. 

Han flyttet til Bergen i 2013, ble booket til sin første konsert av gjengen bak Hester V75 og ble ikke lenge etter med i det fremadstormende kollektivet Vibbefanger. Siden den gang har han bl.a. spilt en publikumslovpriset konsert på Slottsfjell, og
debuterte på et nesten utsolgt Parkteateret i Oslo høsten 2016, hvor han rakk å stagedive hele tre ganger. Kjartan er kjent for hyperenergiske live-shows med sin bror bak spakene, og faste makker Adeo546 som hypeman. De har blant annet spilt på by:larm og Malakoff 2017. 

Eventyret har nettopp begynt, og Kjartanismen kommer snart til en by nær deg!


Niilas //
Niilas lanserte sin første EP i januar 2016, med singler som hadde premiere gjennom blogger som I-D Vice, Duer & Planer og Stereogum, samt mottok positiv kritikk og en 5/6 anmeldelse i Bergens tidende. Han er nå klar til å utgi ny musikk og remixer i 2017, så vel som å produsere for Sushi x Kobe og Hester v75. I tillegg har han et klubbkonsept med Thias i Bergen, og spiller på klubber hele året.

I fjor spilte han på festivaler som SPOT, Ekko festivalen, Insomnia, og i år kombinerer han sin opptreden på by:Larm med nye utgivelser den kommende våren. Den nye EP er under produksjon og med en forventet utgivelse høsten 2017. Niilas har blant annet spilt på Slottsfjell og Træna 2017.


Hester V75 //
Med en helt særegen sound og et sterkt liveshow, har Hester V75 klart å bli en av de mest lovende actsene i det norske raplandskapet. De fikk fire femmere for konserten på by:Larm, og ble omtalt som en av festivalens høydepunkter. Våren 2016 slapp de sin første offisielle utgivelse “115 drømmer”, som fikk terningkast fem i bl.a. Bergens Tidende og Natt&Dag. Med 115 drømmer i bagasjen ble de booket til bl.a. Slottsfjell hvor de spilte et ellevilt show som resulterte i terningkast fem i Gaffa.

“Med enkle grep (som velfungerende bruk av mikrofon med klang) og imponerende scenekontroll viser halvtimen på John Dee hvorfor den Slottsfjell-aktuelle gruppa ikke bare lager glimrende låter, men også er en solid live-act å regne med i tiden framover.”
- Dagbladet, anmeldelse av by:larm 2016, terningkast 5 

I tillegg til å være rapgruppe, har guttene startet opp det fremadstormende kollektivet Vibbefanger, hvor bl.a. Fieh og Kjartan Lauritzen er med. Vibbefanger ble lansert i Oslo sommeren 2016 ved å selge ut Parkteateret hvor Hester spilte sammen med Fieh. Guttene brukte høsten 2016 på å lage et mer dynamisk liveshow, og jobbet med den nye EP´en "Baby eg har et problem" som ble lansert våren 2017.

Doors open 21:00, consert starts 23:00!
Tickets on sale from 15th of August at 09.00!