Fredag kommer Klovner i Kamp til Volda for å opptre på Rokken Scene. Vi har tatt en liten prat med Aslak Hartberg, også kjent som “Allis” før konserten. Han og gutta gleder seg til at turnèbussen skal stoppe utenfor Rokken, og de kan våkne opp til fjord, fjell og vakre Volda. Dagen skal gå ut på å utforske alt Volda har å tilby.
 

Hvordan er det  å spille på Studenthus?
-
Studenthus er det morsomste å spille på. I forhold til festivaler så er folk mer interessert i å møte kjentfolk og drikke seg fulle. På studenthus føler vi at publikummet møter oppdaterte og generelt er mer interesserte.

 

Hva kan Volda-publikummet forvente av konserten på fredag?
-
Vi spiller få konserter i året. I starten av karrieren spilte vi hele tiden, da var det 3-4 konserter i uka. Fordelen med få konserter i ny og ne, er at vi alltid gleder oss sinnsykt mye. Det blir et friminutt for oss fra resten av verden, hvor vi kan kose oss og vi gleder oss til å møte dere.

 

-Vi er glad i å skravle under konsert. Det er nesten blitt 50/50 prating og synging, men mye prat betyr at vi koser oss for det er viktig å kommunisere med publikum mellom låtene. 

Hva kjennetegner en god konsert for dere?
-
Det er at vi har klart å gjøre kvelden spesiell, og intim.

Hvilke ord vil du bruke for å beskrive Klovner i Kamp?

- Det første ordet er Vennskap, alt startet som en kompis greie. Det andre er Kjærlighet, for vi er glad i hverandre og i den felles interessen for musikk. Mange av sangene våre handler også om jenter.

- Vi var det første hip hop bandet som startet å skrive om jenter og kjærlighet. Det er en helt kontrast fra da vi startet og det var typ forbudt til nå. Alle unge rappere skriver om jenter og kjærlighet nå.

Har dere en låt som er spesiell for dere?
-
Vi pleier å avslutte med låten “SYNG” som vi har laget med Odd Nordstoga. Denne sangen oppsummerer Klovner i Kamp godt, fordi den er blandet med at vi har det litt vondt og ikke alt er så lett. Samtidig er det et positivt refreng hvor vi snakker om det som er litt vanskelig, men også feirer livet.