Staysman & Lazz har ankommet Volda for kveldens konsert, på det de kaller «et legendarisk studentus», Rokken. 

Foto: Jonas Been Henriksen

Tekst: Linnea Vasstrand Nordås

Hva er forventingene til kveldens konsert? 

- Rokken er en legendarisk scene, jeg har alltid hatt lyst til å spille her. Det har stått utrolig mange bra artister på denne scenen før meg. 

Hva er det som er så spesielt med å spille på studenthus? 

- Det pleier å være veldig god stemning og mye positivitet. De som jobber på studenthus er også veldig flinke og dedikerte folk. De står på og passer på at artistene har det bra. Det betyr veldig mye. 

Hva kan publikum forvente av konserten?

- Skamløs og harry moro. Jeg tror publikum kommer til å få det gøy. Staysman & Lazz er kanskje ikke noe alle «blaster», men vi opplever at mange som har et hatforhold til musikken kommer på konsert som en ironisk tilnærming, men likevel har de det moro på konsert. 

Hva er det siste du gjør før du går på scenen?

- Jeg har en outfit; en shorts som det står Staysman på, en svart singlet og joggesko. Det må jeg ha på meg. Det er den siste lille biten som må til for å gå på scenen som Staysman. Når jeg får på meg det kjennes det deilig. Da vet jeg at den neste timen skal jeg bare være skamløs og harry og ha det gøy. 

Hva er det første du gjør når du går av scenen? 

- Jeg liker å blande meg en Bacardi Razz og farris. Det er Staysman & Lazz måten å være sunn på. Da får vi i oss vann, samtidig som vi blir fulle. 

Hvilken låt liker du best å spille live? 

- Jeg er veldig glad i «En godt stekt pizza», den føler jeg har blitt som et anthem rundt på bygda. Jeg har også blitt veldig glad i «Muggene er megasvære». Det er en låt vi mekka på en halvtime. Sånne låter rekker du ikke å bli lei av før du slipper den ut. Om jeg skal høre på en av mine låter så er det den. 

Om du kunne tatt med deg tre norske artister på turne, hvem hadde det vært? 

- Vi spiller i Oslo spektrum i Mars og da var vi så heldige at vi får ta med oss Plumbo og Rotlaus som hedersgjester. Om jeg får velge fler hadde det vært gøy å hatt med Rune Rudberg og Metallica. 

Hvilke tre ord vil du bruke for å beskrive en typisk Staysman & Lazz konsert?

- Skamløst, allsang, rølpete.