Foto: Jonas Been Henriksen
Tekst: Sunniva Agnete Trøen

Julia Witek, Ingeborg Marie Mohn og Emilie Christensen utgjør oslobandet No. 4 som i kveld gjester Rokken. Vi tok en prat med dem før konserten.

 

Hvorfor heter dere No. 4?

– Vi har jo spilt sammen lenge og ville renovere bandet litt. Vi har hatt mange tullenavn, men ville ha noe som var mer konkret. Dette var under et OL og vi syns så synd på alle som kom på fjerdeplass, så da ble det No. 4. Tidligere har vi kalt oss Samkjørt, men så var det en fyr som trodde vi het Sams Shirt så da kalte vi oss det heller. Deretter ble det Frida Fregnefaen, men det var det ingen som likte og det varte bare i en uke. Så da ble No. 4 vårt fjerde navn.

 

Hvilken låt er morsomst å spille live?

– Dette har vi faktisk snakket litt om. Farlig er en låt vi liker godt på mange måter, også å spille live.

 

Har dere noen ritualer før konsert?

– Vi er ikke kjedelige altså, men vi har ikke noe sånn at vi står i en sirkel og ber. Vi liker å gå gjennom setlisten og snakke om overganger og sånn.

 

Hva er det kuleste dere har på rideren?

– Vi ønsker oss alltid flaxlodd, det er gøy og kan potensielt bli kjempegøy. Men vi har bare vunnet sånn en femtilapp her og der. Ingeborg har derimot vunnet ganske masse på egenhånd.

– Jeg vant 100.000 for en del år siden, men de har jeg brukt opp for lengst. Nå hadde jeg jo faktisk trengt dem og forstår nok mer hvor mye penger det faktisk er. Hadde det vært i dag ville jeg jo sikkert brukt dem på boligkjøp eller noe, men på det tidspunktet dro jeg på ferier og kjøpte kontrabass, legger Ingeborg til.

 

Har dere noen tips til de nye studentene?

– Vær ute hver dag under fadderuka. Det kan jo være ganske anstrengende og man føler nok et press på å være med hele tiden. Men man må nok bare tvinge seg litt til være med og få nye venner. Og ikke tiss ute, når man kjenner at man når et kritisk punkt av fullhet drar man hjem.

 

Hvis dere kunne vært hvilken som helst annen trio, hvem hadde det vært?

– Charmed. The power of three will set us free, utbryter Julia.

 

Hvorfor?

– De kan jo trylle!

 

Hva er best av å spille konsert og dra på konsert?

– Definitivt å spille selv, vi elsker å spille konsert. Nå spiller vi jo flere konserter enn det vi drar på selv, men vi skulle gjerne dratt på flere. Man glemmer jo ofte at man har lyst til å gå, noe som er litt dumt. Det er jo noe man som regel ikke angrer på.

 

Har dere sett elg nå?

– Jeg så elg for første gang i fjor sommer, og nå har jeg vel sett sånn tre stykker. Men jeg har ikke sett en med gevir enda, så det har jeg jo til gode, sier Emilie.