Egil Olsen er en singer / songwriter utenom det vanlige. Med sine små, men store sanger, balanserer han sårheten, varmen og melankolien i musikken, med sin uforutsigbare lune humor og komiske timing på scenen. Han har turnert i både inn- og utland, og spillt på alt fra bittesmå kafeer, til Rockefeller i Oslo - fra de minste hagefestene, til hovedscenen på Øyafestivalen.

Han er aktuell med sitt nye album ‘You and Me Against the World’, en oppløftende og livlig kontrast til forrige album. Med glimt i øyet og et mer rocka uttrykk, leverer han et album med lidenskapelige poplåter om uovervinnelig kjærlighet i en gal, gal verden. "Egil Olsen har laget sin beste plate hittil, et av årets beste album” skriver musikkbloggen.no om det nye albumet. Råkkfolk.no gir det 9 av 10 og skriver "Vokalen er tidvis helt fantastisk og tekstene er meget gode. Vi har med en poet å gjøre."

Han illustrerer sine egne platecover, har hatt kunstutstillinger, og hadde nylig egen daglig tegneseriestripe i Dagbladet om sitt liv som “relativt ukjent superstjerne”. Han lager også sine egne musikkvideoer og har jobbet med filmmusikk både her hjemme og i Japan. Han har også nylig bidratt med musikk til det nye store norskproduserte dataspillet 'Drømmefall’, der han i tillegg dukker opp i selve spillet, som en animert syngende dataspillkarakter. Egil Olsen har til og med fått sin egen hyllestplate der norske artister som Thom Hell, Side Brok, Robert Post og Sondre Lerche tolker sangene hans.

ID: 18+
CC: 150/200,-